31 maart 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Na de, zoals altijd gewonnen, Kriminele-pot van vorig weekend was het voor de mannen van OS1 zeker even herstellen afgelopen week. Gelukkig kon deze zondag in de stralende zon het normale ritme weer worden opgepakt, en wel tegen niemand minder dan Full Speed 5.

Door uitstekend lobbyen van aanvoerder Stoffel was de opkomst, die in eerste instantie nogal tegen leek te gaan vallen, keurig op 14 man uitgekomen. Een fit ogend OS1 begon dan ook met goede moed aan de eerste helft, moed die helaas al snel in de schoenen leek te zakken. Wie weet kwam het door de voedselvergiftiging van Jhanss, maar de eerste helft was, zoals manager Scheepens het meermaals heeft moeten schreeuwen vanaf de zijlijn, compleet ruk. Er was geen por te bekennen bij de mannen van het geel en zwart en het duurde dan ook niet lang voordat de tegenstander via een klutsbal de 0-1 op het scorebord kon zetten. Of nee, eigenlijk was het niemand minder dan Bolo jr. jr. die via een strak technisch lobje onze eigen Doelman wist te verrassen nadat het centrale duo het nodig vond om beiden voor de bal te gaan in plaats van voor de man. Bolo jr. jr., die verder overigens ook geen hele prettige eerste helft speelde aangezien hij op rechtsback mocht starten en het op moest nemen tegen de allesbehalve snel-ogende, maar stiekem toch best snelle linksvoor van Full Speed.
Kort voor rust was daar ook nog de 0-2 in het nadeel van Ouwe Schoen in een verder beschamende eerste helft die, los van de formidabele enkelbreker van Bokkie, geen echte lichtpuntjes kent. De doorgewinterde vedette van OS1 vond het namelijk nodig om met een vernuftig overstapje de tegenstander zo akelig hard het bos in te sturen dat het voor hem maar beter was om te gaan liggen.
In de rust was een motivatie-speech van de aanvoerder bij Het Selectie hard nodig om de koppies weer omhoog te krijgen. Pijnpunten zijn besproken, Bolo heeft uitgelegd waarom de rechtsback-positie nou echt niks voor hem was en na de mededeling van Fransje dat hij ook nog een helft mee ging spelen (“behalve als de 0-3 wordt gemaakt, dan ben ik weg”) was het vuur terug in de ogen van OS1.
Vanaf het eerste moment van de tweede helft rook Ouwe Schoen bloed: er werd goed druk gezet en, in tegenstelling tot de tweede helft, eindelijk eens een keer rustig opgebouwd. Met Fransje op het middenveld, nieuwkomers Max en Samuel fel in de duels en Bolo terug op zijn oude vertrouwde positie naast Heemsie kregen de mannen van Ouwe Schoen zowaar het vertrouwen dat er wat te halen viel. Dit resulteerde in dominantie van Het Selectie en meerdere grote kansen op een goal, maar helaas in veel gevallen zonder resultaat. Verder in de tweede helft was daar dan toch eindelijk de verlossende 1-2: Heemsie besluit vanaf achterin op avontuur te gaan en weet zich via een aantal geweldige passeeracties en een klein snufje (of een grote berg) geluk één op één te zetten tegenover de keeper. Toen was het alleen nog maar een kwestie van afmaken, en dat was gelukkig geen probleem voor de centrale verdediger van OS1.
In de minuten hierna zette Het Selectie alles op alles om de gelijkmaker alsnog te maken. Er was sprake van heus éénrichtingsverkeer, waarbij alle 23 man zich op de helft van Full Speed bevonden. Afgezien van een snelle doorbraak van Full Speed die kundig werd tegengehouden door Doelman was het OS1 dat de kansen creëerde. Maar kansen moet je ook afmaken, en daar ontbrak het helaas toch aan in de slotfase: de eindstand blijft 1-2 in het nadeel van Ouwe Schoen.
Al met al een prima tweede helft vooraf gegaan door een hele matige eerste helft, maar gelukkig schijnt het zonnetje.