Historie -

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Historie

Historie

Nederlands meest ongecompliceerde voetbalvereniging met de mooiste naam heet Ouwe Schoen. In haar roemruchte historie is plaats voor triomfen en diepe dalen. In alle tijden werd er echter onder alle omstandigheden genoten van de bal, het veld, de palen, het verse gras, koude pilsener, de bal in het net en immer slechte scheidsrechters.


Tradities gebieden een speciale tactiek en speelwijze die zo oud en nobel zijn als het voetbal zelf. Een van de unfairste gebeurtenissen die er voor een Ouwe Schoener kan plaatsvinden is het meemaken van een kampioenschap van het team waar hij in speelt. Iedereen weet dat een overwinning het slechtste in de mens bovenbrengt (chauvinisme, overschatting, arrogantie, etc, etc). Omdat de Ouwe Schoen een sportieve vereniging is, worden spelers van een kampioensteam dan ook direct geroyeerd.


Ouwe Schoen heeft drie teams, die ze in het veld kan zetten. Een keer per week wordt er getraind en elke zondag wordt een balletje getrapt in de competitie. Daarnaast is Ouwe Schoen ook actief in de maandagavondcompetitie van de TU. "Oh voetbal, gij zijt het mooiste spel" sprak eens een oude wijsgeer.

Sinds kort heeft de Ouwe Schoen ook een vrouwenteam: de Vrouwe Schoen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!