Onbekend

Wedstrijdverslag 3 maart 2019

Ouwe Schoen 1 – Bernardus 4

MOTM: Bolo jr. jr.

Het was de ochtend na Carnaval en dat was te merken aan Het Selectie. De warming up werd gedaan met 6 man maar nadat de hulptroepen vanuit Brabant en Hilversum waren aangekomen en omgekleed kon de wedstrijd beginnen. Het was een regenachtige dag met harde windstoten wat in combinatie met de brakke benen resulteerde in een matige eerste helft. Door het natte veld waren de passes moeilijk en de wind beperkte de lange ballen. Het is matig voetbal van 2 kanten waar zelfs de tweeling van Excelsior niks aan kon veranderen. Toch kon Bernardus uit een corner toeslaan, in eerste boxte keepert de bal iets weg maar na nog een voorzet torende de speler van Bernardus boven 3 van onze man uit en kopte de bal binnen. We gingen rusten met een 0-1 achterstand. Na de harde maar terechte woorden van Stoffel en Keepert ging OS vol goeie moed de 2e helft in. Hier valt nog wat te pakken. Het Ouwe schoen schoot uit de startblokken. Duels werden gewonnen, combinaties werden gevonden en kansen werden gecreëerd. Het lichtpuntje van de wedstrijd begon achterin Bolo vormde een combinatie met Paul waarna Willem werd ingespeeld. Haas 2.0 zag een schotkans en vuurde de bal af op de keeper. Door het natte weer liet de keeper de bal los en door het voetbalinzicht van niveautje iniesta was bolo doorgelopen op de keeper. Hij kon de bal onder de keeper doorspelen om vervolgens nog met buitenkantje rechts een tikje in de goeie richting te geven en de bal in de netten te leggen. Het staat 1-1 en de allereerste (echte) goals van Bolo in het geel-zwart is gemaakt. Maar Bernardus kwam terug in de wedstrijd, en stuurde hun spits een op een met de keeper. Renze voelde zich genoodzaakt aan de rem te trekken en schoffelde als een jaap stam de spits van achter neer. Sommigen noemde het donkerrood, sommigen noemde het paars, de scheidsrechter noemde het slechts een vrije trap. Helaas kon Bernardus door de vrije trap gevaarlijk worden en nadat een schot op goal kon keepert de bal niet goed klemmen en werd de rebound ingetikt. Het stond weer 1-2, maar Ouwe Schoen gaf niet op en rook nog kansen. Ouwe schoen wist nog een goal te maken via een actie van Florent maar helaas werd toch afgekeurd omdat de grensrechter na 5 minuten toch wel door had dat de bal achter was geweest. Kort hierna sloeg het noodlot toe, na een diepe bal van Bernardus en miscommunicatie achterin kon de spits de bal voor de voeten van de verdediging wegpikken en in schieten 1-3.. En na 80 minuten gespeeld te hebben vond de scheidsrechter het mooi geweest en werd er afgefloten. Het was een treurige dag met een treurige wedstrijd. Van het kratje is nog genoten en de volgende keer als de zon weer schijnt pakt Ouwe Schoen de punten weer.

Aan de ander kant, wel weer een stap dichter bij het niet winnen van het kampioenschap.